single-projects.php
M3BT

New build Guest House, Alberique, Spain

The project

Situated in Alberique inland of Valencia City on the Costa Blanca.

In this project we were asked to build a pool-side guest house.

Implementation

We designed the area between the new building and the old to incorporate a terraced area that formed a courtyard. In this area we built a large barbeque and food prep area with sink etc. This forms a common area to entertain yet provides the privacy of having two separate dwellings.

The guest house features a bedroom, lounge and full bathroom. The roof in the bedroom area was heavy wood beamed. We fitted a staircase to the outside to access flat roof of the lounge where we built a sun deck with pergola shade. The outside of the building was protected by a flexible waterproof mortar. Inside we fitted air-conditioning and a chimenea wood burning fire.

Gallery

Our happy clients